Turistička ponuda

Marija Bistrica najposjećenije je turističko mjesto u ovoj regiji. Godišnje je posjeti između 500.000 i 800.000 hodočasnika i turista. Hodočašća vjernika traju svake godine od Bijele nedjelje (prva nedjelja poslije Uskrsa) do Zahvalnice (posljednja nedjelja u listopadu).

S obzirom na velik broj posjetitelja, Marija Bistrica spada u A kategoriju turističkih mjesta. Turistička sezona traje čitavu godinu. Uz vjerski turizam, kontinuirano se kroz godinu nudi niz crkvenih, kulturnih, sportskih i za­bavnih manifestacija. Za turiste su uređene i brojne hodočasničke, biciklističke i pješačke staze te su osigurani brojni popratni turistički sadržaji.

Koordinator svih tih događanja je, uz Općinu i Svetište, Turistička zajednica općine Marija Bistrica koja djeluje od 1997. godine. Predsjednik TZ Marije Bistrice je načelnik Općine Marija Bistrica, Josip Milički.

Radno vrijeme ureda Turističke zajednice

Ponedjeljak – petak od 7 do 15 sati
Subotom, nedjeljom od 11 do 15 sati

Kontakt

TZ Marija Bistrica
Zagrebačka bb
49246 Marija Bistrica

tel: +385 049 468 380

fax: 049/301-011

e-mail: tzo.marija.bistrica@gmail.com

Slogan Turističke zajednice je – „Svi puteljci vode u Mariju Bistricu”. Pozivamo Vas da dođete u Mariju Bistricu jer „dobrodošli ste navek”!

Više o turističkoj ponudi općine Marija Bistrica pogledajte ovdje.