Članci

Novosti

Obavijest o mjerama predostrožnosti korisnicima lokalnog vodovoda

datum objave: 01. 02. 2021.

Preporuča se korisnicima lokalnog vodovda Laz Ves da se prije upotrebe vode za piće, voda pusti da se istaloži, a zatim bistri dio prokuha.

Događanja

Obnova zgrada oštećenih potresom na području grada Zagreba, Zagrebačke i Krapinsko-zagorske županije

datum objave: 01. 02. 2021.

Ova stranica sadrži osnovne informacije o obnovi i uklanjanju oštećenih zgrada, u skladu s utvrđenim stupnjem oštećenja, kao posljedica razornog potresa snage 5,5 po Richteru koji je 22. ožujka 2020. pogodio Zagreb, Krapinsko-zagorsku i Zagrebačke županiju. Potres je uzrokovao štetu na 25 tisuća zgrada i prouzročio štetu koja je procijenjena na golemih 86 milijardi kuna, što je iznos koji je na razini 60% državnog proračuna.
Ministarstvo je izradilo Vodič za podnošenje zahtjeva za obnovu namjenjen stanovnicima pogođenim potresom na području Grada Zagreba, Zagrebačke i Krapinsko-zagorske županije koji sadrži osnovne informacije za podnošenje zahtjeva za obnovu kao i pojašnjenja vezana uz samu proceduru podnošenja zahtjeva na temelju utvrđenog stupnja oštećenja zgrade.

Događanja

Uskoro Uporabna dozvola i početak rada novog DV Pušlek

datum objave: 22. 01. 2021.

Danas, 22. siječnja je održan tehnički pregled u novoizgrađenom Dječjem vrtiću Pušlek u Mariji Bistrici.

Novosti

Završeno uređenje Doma kulture u Mariji Bistrici

datum objave: 21. 01. 2021.

Početkom ove godine završeno je višegodišnje uređenje Doma kulture, a koje je velikom postotku potpomognuto sredstvima Ministarstva kulture RH.

Događanja

Obnova zgrada stradalih u potresu

datum objave: 19. 01. 2021.

Građani čije su zgrade stradale u potresu, a koji su već krenuli u proces obnove i izvršili radove hitne sanacije na svojim zgradama, mogu od Ministarstva zatražiti povrat utrošenih sredstava.